Alfa Pedagogik © 2008

Kontakt:

Alfa Pedagogik
Helsingfors
Finland

Startråd: Det kan vara bra att öva sig på några av spelets uppgiftskort innan man börjar själva spelandet första gången. Kom ihåg att ta bort de svårare korten märkta (*) om det behövs!

Utvecklingstips

Här finns utvecklingstips med utvidgade regler som kan ge spelet ytterligare en dimension. Observera att det är bra att behärska basreglerna innan ni utvidgar dem.

1. Vid tärningsstationerna kan ni öka aktiviteten på följande sätt: Om en spelare har som uppgift att välja den mer sannolika av de två strategierna, så får övriga spelare satsa pengar på att han eller hon klarar av uppgiften.

Satsning 20 euro till banken. Man får 40 euro tillbaka (vinst 20 euro) om den som utför uppgiften klarar av den.

OBS1 Det är inte tillåtet att satsa pengar på att uppgiftslösaren inte klarar av uppgiften.
OBS2 Denna regel kräver att alla deltagare kan spela spelet utan stress och prestige. Regeln används enbart om alla spelare godkänner den.

2. Vid valet av atlantstrategi är det möjligt att ta en försäkring för båtresan. Försäkringen rekommenderas för alla spelare och man får också låna pengar av banken för den. Här kan spelarna komma överens om att gradera försäkringen enligt tabellen.

Försäkringens belopp

Funktion

50 euro

Spelaren får kasta sig framåt med en vanlig tärning om han/hon inte kommer framåt under tre på varandra följande kastomgångar.

100 euro

Spelaren får kasta sig framåt med en vanlig tärning om han/hon inte kommer framåt under två på varandra följande kastomgångar.

Om en spelare inte alls tar någon försäkring så får spelaren endast flytta fram spelpjäsen de kastomgångar då spelarens strategi uppfylls. Kom ihåg att strategikravet kan upphävas vid stationen primtalstest (se spelreglerna).

Startsida     Administration     Bildrättigheter     Utvecklingstips     Blocken     Sannolikhet    Kontakt